Primarul Ilie Bolojan a dezminţit luni informaţiile potrivit cărora adoptarea Planului de Urbanism Zonal al Centrului Protejat, aflat în dezbatere publică, va genera exproprieri de case pe strada Sucevei, după cum se tem riveranii.

Doar pe un amplasament retras

"Nu se pune problema unor exproprieri ca urmare a Planului de Urbanism Zonal al Centrului Protejat", a declarat Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul a răspuns astfel temerilor locuitorilor străzii Sucevei care, văzând propunerea municipalității de lărgire a carosabilului străzii Sucevei la două benzi pe sens, prevăzută în PUZCP, se tem că vor fi expropriați.

Primarul a spus că riveranii vor putea în continuare să obțină avizul municipalității pentru reabilitarea imobilelor pe care le dețin, dar dacă vor dori să le supraînalțe sau să construiască din temelii vor trebui să o facă pe un aliniament mai retras pentru a lăsa loc lărgirii șoselei.

"Vrei să repari, nicio problemă, nu expropriază şi nu te demolează nimeni. Nu vei putea însă să îţi supraînalţi casa sau să construieşti din temelii decât pe un amplasament mai retras. Peste zece ani, sau mai mult, de ce să exproprieze viitoarea conducere a orașului case nou construite când acestea ar fi putut fi ridicate natural, treptat, pe un amplasament corespunzător?", a spus primarul.

"La valoarea de piaţă"

În schimb, edilul a declarat că municipalitatea are în plan exproprierea imobilelor situate pe colţ în intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu şi Decebal pentru amenajarea unor bretele de viraj la dreapta.

"Cetăţenii vor fi despăgubiţi la valoarea de piaţă. Cei care nu vor fi mulţumiţi cu sumele primite se vor putea adresa instanţei", a spus edilul.

Potrivit primarului, municipalitatea îşi doreşte amenajarea în intersecţia a unui pasaj subteran de-a lungul străzii Tudor Vladimirescu pentru fluidizarea circulaţiei prin această intersecţie.

"La intersecţia străzii Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Decebal dacă se face un pasaj pe sub linia de tramvai circulaţia va fi mai bună. Tramvaiul va fi circula mai bine şi toţi vor avea de câştigat", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, un pasaj similar ar urma să fie construit la intersecţia străzilor Republicii şi Louis Pasteur.

Municipalitatea va supune dezbaterii publice Planul Urbanistic Zonal al Centrului Protejat joi, de la ora 16, în sala mare a Primăriei.