Constructorii au dezvelit faţadele reabilitate ale palatelor Rimanóczy Kálmán senior şi Apollo care şi-au căpătat frumuseţea de odinioară.

Întâi, faţada dinspre Parcul Traian!

Lucrările de reabilitare a palatului Rimanóczy Kálmán senior din Parcul Traian 1, cunoscut şi sub denumirea de Casa Veneţiană, executate de asocierea firmelor Drum Asfalt şi Trameco pentru suma de 2,9 milioane lei plus TVA, urmează să fie finalizate în cursul lunii iulie.

"În aceste zile se demontează schelele de pe faţada clădirii dinspre penitenciar, urmând ca executantul că continue lucrările de reabilitare dinspre strada pietonală", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Printre multe altele, lucrările de reabilitare a Casei Veneţiene implică: refacerea integrală a acoperişului, refacerea faţadelor interioare şi exterioare cu îndepărtarea cablurilor existente, restaurarea unitară a tâmplăriei spaţiilor de locuit, refacerea stucaturilor şi a feroneriilor care vor fi inclusiv vopsite.

Cu termen de predare în toamnă...

În ceea ce priveşte reabilitarea palatului Apollo din strada Republicii 12 - 12 A, cu o faţadă bogat ornamentată spre strada Republicii şi una mai simplă spre Mihai Eminescu, firma Constructorul Sălard urmează să finalizeze până în toamnă lucrările în valoare de 2 milioane lei.

Potrivit comunicatului Primăriei, pe faţada dinspre strada Mihai Eminescu constructorii au înlăturat porţiunile degradate ale tencuielilor de pe faţade, le-au retencuit şi curăţat cu peria de rădăcină pentru a obţine o aderenţă maximă a straturilor de vopsea.

La fel, ornamentele au fost curăţate şi vopsite în culorile din planşele de arhitectură.

Lucrările au mai implicat refacerea acoperişului care a fost etanşeizat pentru evitarea infiltării apei de ploaie. Executantul mai are de înlocuit învelitorile distruse şi jgheaburile de pe faţadele de la stradă şi de revizuit coşurile de fum.