Piaţa Ioşia se va închide începând din 1 iulie. Amplasamentul va fi eliberat de construcţii şi scos de municipalitate la licitaţie cu destinaţia de spaţiu comercial.

Prea puţini vânzători

"În cadrul discuţiilor cu reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public am constatat că sunt prea puţini comercianţi care activează în piaţa Ioşia, fapt pentru care avem o balanţă financiară dezechilibrată", a argumentat, miercuri, viceprimarul Florin Birta în faţa consilierilor locali.

Potrivit viceprimarului, municipalitatea renunţă la piaţă după ce nu a reuşit să identifice fonduri pentru reabilitarea ei. "Să fim sinceri, zona nu arată cum ar trebui şi, din păcate, nu am găsit fonduri pentru a reabilita acea piaţă. Cea mai bună propunere este ca de la 1 iulie să înceteze activitatea ei", a spus edilul.

"Ioşia să aibă piaţă!"

Propunerea conducerii municipalităţii a fost adoptată cu votul consilierilor PNL, în vreme ce opoziţia PSD a votat "împotrivă", iar reprezentanţii UDMR s-au abţinut de la vot.

"Ioşia este unul dintre cele mai populate cartiere. Aşa cum cartierul Rogerius, cartierul Nufărul şi zona centrală a oraşului au câte o piaţă de unde se aprovizionează locuitorii zonei, este normal ca şi locuitorii din Ioşia să aibă acces la produsele producătorilor agricoli. Cred că produsele româneşti merită respectul şi posibilitatea de a fi vândute în condiţii decente", a protestat liderul grupului PSD, Liviu Sabău Popa.

Social-democratul a cerut municipalităţii să reamenajeze piaţa din fonduri proprii dacă nu a identificat finanţări europene pentru acest obiectiv. "Aşa cum raportaţi profituri în cadrul aquapark-ului Nymphaea, cred că se regăsesc resurse pentru a salubriza zona şi a moderniza piaţa agroalimentară", a spus consilierul.

Totuşi, în urma votului consilierilor PNL, amplasamentul va fi vândut cu destinaţia de spaţiu comercial. Această măsură a fost luată în calcul de municipalitate încă din anul 2010.