Şcoala Generală 11 din Rogerius va fi reabilitată printr-o investiţie europeană de 14,2 milioane lei din care contribuţia bugetului local este de 285.500 lei.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii orădene, contractul de finanţare a investiţiei a fost semnat vineri între municipalitatea orădeană, Agenţia de Dezvoltare Nord – Vest şi Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei.

Lucrările, cu termen de predare de 49 de luni, vor cuprinde printre altele reabilitarea celor patru corpuri de clădire în vederea scăderii consumului de energie cu 40%, înlocuirea instalaţiilor interioare şi reamenajarea curţii interioare.

Investiţia mai vizează înlocuirea a 10% din tâmplăria exterioară, termoizolarea pereţilor, refacerea instalaţiilor electrice, de încălzire şi de apă canal, amenajarea pistelor de alergare şi sărituri cu suprafaţa de tartan, curăţarea zonelor verzi, construirea unui teren de minifotbal şi altele. 

În paralel se vor face lucrările de rezistenţă la corpurile A şi B, respectiv la vestiare a sălii de gimnastică şi se vor face reparaţii la acoperiş, se vor înlocui jgheaburile şi burlanele şi se vor monta parazăpezi şi ţigle de aerisire.