Primăria Oradea a dat, la începutul acestei săptămâni, ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a liniei de tramvai care va lega cartierele Ioşia şi Cantemir înaintând de-a lungul pârâului Peţa.

"Am emis ordinul de începere a lucrărilor la linia de tramvai. Începând de luni se lucrează pe malul pârâului Peţa, iar din luna mai urmează să se lucreze în intersecţia de la capătul Căii Aradului", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, şantierul va ieşi în carosabilul din Calea Aradului în cursul lunii mai, după mutarea locurilor de parcare de pe marginea străzii în spatele blocurilor din zonă.

Lucrările de construire a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai, înierbată, au fost atribuite unei asocieri de firme din care face parte şi constructorul orădean Abed Nego, pentru suma de 69,1 milioane lei, şi vor avea un termen de execuţie de 30 de luni.

Sub geamurile Primăriei...

Viceprimarul Mălan a mai anunţat că săptămâna viitoare vor începe şi lucrările de reamenajare a malului stâng al Crişului Repede în zona de sub geamurile Primăriei. "Marţi vor începe lucrările. Am emis deja ordinul de începere", a spus viceprimarul.

Lucrarea, atribuită pentru 9,9 milioane lei firmei Gavella, vizează reabilitarea îmbrăcămintei rutiere şi a trotuarelor, restaurarea jardinierelor, a parapetului metalic și a stâlpilor de iluminat realizați de arhitectul László Vágó şi crearea unui parcurs pietonal la cota râului, cu continuare pe sub podul Sfântul Ladislau, până la viitoarea parcare supraetajată.

În cadrul proiectului vor mai fi amenjate spaţii verzi dotate cu mobilier urban şi iluminat public, precum şi o pistă pentru biciclete cu două sensuri la nivelul străzii.

Piaţa Ferdinand intră în reabilitare

Pe de altă parte, tot o asociere reprezentată de firma Gavella se va ocupa şi de reabilitarea Pieţei Ferdinand.

Lucrarea în valoare de 19 milioane lei vizează reabilitarea infrastructurii de reţele de sub piaţă, pietruirea suprafeţei de călcare, amenajarea de spaţii verzi, modernizarea sistemului de iluminat public, respectiv echiparea pieţei cu fântâni arteziene şi bănci, coşuri de gunoi şi panouri de informare în concordanţă cu aspectul zonei.

Potrivit edilului, lucrările vor începe în cursul lunii aprilie, după finalizarea ultimelor detalii legate de proiect.