Construcţia viitoarei creşe şi grădiniţe din Parcul Industrial I din Şoseaua Borşului a ajuns în faza turnării plăcii de beton peste parter.

Lucrările, începute pe 3 iulie, au cuprins printre altele realizarea unei săpături adânci de 3,8 metri pentru realizarea fundaţiilor, turnarea fundaţiilor şi a plăcii de beton de la parter precum şi construirea stâlpilor de la parter.

"În prezent, constructorul execută lucrări de cofrare în vederea turnării plăcii din beton peste parter", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Imobilul cu un etaj va găzdui pe jumătate din suprafaţa parterului zona de creşă, iar la primul nivel şi parţial la parter partea de grădiniţă.

Viitoarea instituţie de învăţământ preşcolar va găzdui 120 de copii, dintre care 40 de micuţi de creşă şi 80 de grădiniţă.

În cadrul investiţiei vor fi asigurate inclusiv dotările şi echipamentele necesare de la măsuţe, dulăpioare şi pătuţuri la mese de înfăşat, echipamente de joacă şi mobilier pentru personal.

Lucrările de construire a noii grădiniţe, în valoare de 5 milioane lei, au fost atribuite prin licitaţie unei asocieri de firme formate din companiile de construcţii Drum Asfalt (90%) şi Trameco (8,36%) respectiv proiectantul Novartis (1,64%).

Termenul de finalizare a investiţiei este de doi ani.

Grădiniţa din Parcul Industrial este menită să le ofere celor 5.000 de angajaţi de pe platforma industrială posibilitatea să îşi ducă copiii la o instituţie preşcolară cât mai aproape de locul de muncă.