Comisia tehnică pe probleme de circulaţie din cadrul Primăriei Oradea a aprobat marţi montarea de separatoare de sens pe şoseaua Borşului pentru a creşte siguranţa traficului auto.

"Pentru reducerea riscului rutier, având în vedere intensificarea circulaţiei auto odată cu finalizarea sectorului autostrăzii A3 cuprins între DN 19 Biharia şi frontiera de stat cu Ungaria, s-a aprobat montarea unui parapet de siguranţă (tip New Jersey) de separare fizică a sensurilor de mers pe drumul naţional DN1 între poziţiile kilometrice 634+900-637+500, Oradea – Borş", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Primăria va monta parapetul din beton, similar celui de pe şoseaua de centură, de la ieşirea din oraş până în dreptul sediului Frigoexpres, la solicitarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor - Serviciul Rutier.

De asemenea, în perioada 5 -14 august, circulaţia pe strada Făgetului (tronsonul delimitat de străzile Dinicu Golescu şi Făcliei) şi pe trei porţiuni din Calea Adevărului (între drumul expres şi pasarela pietonală, între pasarela pietonală şi strada Arinului, între strada Livezilor şi capătul străzii Adevărului) va fi închisă între orele 8 - 16 pentru lucrări de extindere a reţelei de gaz.

În plus, la cererea Asociaţiei de Proprietari Sovata 50, Comisia pentru circulaţie a aprobat realizarea marcajului pentru interzicerea staţionării pe zona de acces în parcările amenajate în strada Sovata 50 la blocul C7, precum şi montarea unui indicator "Oprire interzisă" pe strada Ady Endre între străzile Roman Ciorogariu şi Szigligeti Ede.

Cele două restricţii vor fi impuse pentru evitarea blocajelor şi creşterea vizibilităţii pe cele două tronsoane de drum.