Şoferi, evitaţi strada Oneştilor! Artera va rămâne închisă pe o porţiune de câteva sute de metri de pe sensul de mers dinspre strada Tudor Vladimirescu spre Calea Aradului până pe 20 decembrie.

"Maşinile cere vin dinspre Tudor Vladimirescu și vor vira la dreapta pe strada Barcăului în zona staţiei de gaz pentru a circula spre Calea Aradului prin strada Meşteşugarilor", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Comisia tehnică pe probleme de circulaţie a luat vineri decizia devierii traficului începând cu data de 8 decembrie pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor de înlocuire a reţelelor de termoficare în zona intersecţiei cu strada Barcăului.

Şantierul va afecta ambele sensuri de mers de pe arteră. "Pentru şoferii care circulă dinspre Calea Aradului spre Tudor Vladimirescu traficul a fost deviat prin parcarea de pe marginea străzii Oneştilor astfel încât pe actualele benzi de circulaţie constructorii să îşi poată calibra macaralele folosite la înlocuirea conductelor", a spus viceprimarul.

Înlocuirea reţelelor va fi urmată după 21 decembrie de amenajarea pe acest amplasament a unui sens giratoriu pentru fluidizarea accesului la centrele comerciale şi blocurile din vecinătate.

Lucrările de amenajare a giraţiei, atribuite firmei Costavoc pentru suma de 793.000 lei, au început pe 19 octombrie şi vor trebui finalizate în termen de trei luni.

Investiţia presupune lucrări de terasamente, amenajarea unui sens giratoriu cu patru bretele carosabile care ies din acesta, amenajarea de trotuare, de piste pentru biciclete, a canalizării pluviale, a semnalizării rutiere, dar şi a sistemului de iluminat public aferent.