Proiectul european privind reabilitarea Bulevardului Nufărul – Cantemir merge înainte, proprietarii primului aliniament de case din spatele blocurilor se pot pregăti de demolare.

Consiliul Local a aprobat joi, cu votul exclusiv al reprezentanţilor PNL, exproprierea a şase case, a unui garaj şi a unui spaţiu comercial din zona străzii Episcop Nicolae Popovici.

"În cadrul proiectului de reabilitare a Bulevardului Nufărul – Cantemir va trebui să mutăm parcările din dreapta liniei de tramvai pe sensul de mers către Băile Felix în spatele primului aliniament de blocuri. Din acest motiv s-a făcut propunerea de expropriere a primului aliniament de case din spatele blocurilor format din 9 imobile: 6 case, 2 garaje şi un magazin", a declarat primarul Ilie Bolojan în cadrul unei conferinţe de presă on-line care a precedat şedinţa în plen.

Potrivit proiectului de hotărâre, exproprierile din cartierul Nufărul vor fi împărţite pe patru loturi pentru ca municipalitatea să îşi poată doza efortul financiar.

Demolările vor începe cu imobilele din tronsonul doi situat în zona străzii Episcop Nicolae Popovici.

"În funcţie de suprafaţa aferentă pentru o casă şi terenul aferent proprietarii vor primi între 80.000 euro şi 96.000 euro", a declarat primarul Ilie Bolojan, încercând să dea de înţeles că orădenii vor fi despăgubiţi la un preţ corect.

Exproprierile efective vor avea loc în toamna acestui an, după ce municipalitatea va fi virat în contul proprietarilor sumele alocate cu titlu de despăgubiri, iar aceştia vor avea la dispoziţie un răgaz suficient ca să îşi găsească altă locuinţă.

După cum BIHOREANUL a mai scris municipalitatea se pregăteşte să lanseze în cartierul Nufărul cel mai mare val de exproprieri de după căderea comunismului. În următorul an aici vor fi demolate 20 de case pentru strămutarea în spatele blocurilor a locurilor de parcare aflate la bulevard.