Elevii din clasele a XII-a A, B şi C de la Liceul cu Program Sportiv "Bihorul" Oradea au participat timp de trei zile la acţiuni de donare de sânge, prin această activitate încheindu-se prima parte a proiectului "Donează sânge 2017".

Din cei aproape 40 de participanţi, circa 20 de elevi au intrat în grupul donatorilor, dând dovadă de un altruism exemplar şi devenind modele de urmat pentru colegii lor mai mici şi pentru alţi tineri, care prin gestul lor vor să ajute bolnavii care aşteaptă pe paturile de spital diverse intervenţii ce presupun transfuzii sanguine.

Proiectul lor nu se termină, însă, aici. Marţi, 23 mai, elevii alături de profesori, reprezentanţi ai Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea şi Direcţiei de Sănătate Publică, vor distribui fluturaşe pe strada Republicii-pietonal, în zona Liceului "Ady Endre", vor discuta cu oamenii şi vor încerca să convingă cât mai mulţi concitadini cu privire la importanţa donării de sânge.

"Mulţumesc tuturor celor implicaţi în buna desfăşurare a proiectului, partenerilor, domnului director prof. dr. Matei Dan, profesorilor diriginţi de la clasele a XII-a, Crişan Ancuţa, Olah Robert, Szucs Tunde şi de la clasele a XI-a, Puşcaş Vasile şi Zau Simona, dar în primul rând mulţumesc elevilor implicaţi în proiect pentru minunatul gest de a dona sânge", a declarat directorul adjunct al LPS Bihorul, Roland Bocoi, iniţiatorul proiectului.

Proiectul este coordonat de cei doi directori adjuncţi ai Liceului Sportiv, prof. Roland Bocoi şi Lucian Stance, şi se află în al şaptelea an de implementare.

Obiectivele proiectului sunt: depăşirea deficitului de sânge şi preparate din sânge cu care se confruntă spitalele din Oradea şi judeţul Bihor, intrarea în rândul donatorilor de sânge a unui număr cât mai mare dintre elevii şi cadrele didactice din cadrul Liceului cu Program Sportiv "Bihorul", informarea populaţiei cu privire la semnificaţia actului donării de sânge, implicarea elevilor, a profesorilor din cadrul liceului, în activitatea de promovare a donării de sânge, acţiuni de donare de rechizite elevilor proveniţi din familii cu probleme financiare.