Cea din urmă întâlnire a consilierilor judeţeni în formula stabilită în 2008 s-a încheiat în timp record, aleşilor bihorenilor fiindu-le necesare mai puţin de 10 minute pentru a vota (şi aveau s-o facă în unanimitate) cele 11 proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi.

Ce-i drept, acestea nu au ridicat nicio problemă, fiind vorba despre chestiuni strict tehnice, precum modificarea componenţei Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică (efect al schimbărilor operate la vârful Poliţiei Bihor), aprobarea unor rapoarte de evaluare a unor terenuri, modificarea organigramei şi statului de funcţii la Muzeul Ţării Crişurilor ori atribuirea unei licenţe pentru o firmă care va efectua transport de pasageri în regim regulat între Buduslău şi Marghita.

În schimb, finalul reuniunii, în care consilierii şi-au luat rămas-bun unii de la alţii a fost ceva mai însufleţit. PSD-istul Mihai Bar, care n-a primit de la propriul partid acceptul să mai candideze pentru un mandat, le-a mulţumit colegilor pentru colaborare şi şi-a exprimat regretul că nu se va mai întâlni cu ei din ipostaza de consilier judeţean. "Îmi pare rău că nu voi mai fi în viitorul Consiliu, dar aşa-i în politică. Sper, totodată, ca viitorii consilieri să facă mai mult decât am reuşit noi", a spus Bar.

PSD-istul a fost înţepat de şeful PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, care i-a răspuns: "O să-ţi simţim lipsa... Dacă spuneai din timp, îţi găseam un loc la noi".

Elegant, vicele Alexandru Kiss a ţinut să-i mulţumească omologului său care a preluat şefia CJ după ce mandatul fostului preşedinte Radu Ţîrle a încetat de drept ca urmare a înscrierii sale în PDL, lăudându-l pe Dumitru Voloşeniuc pentru operativitate şi eficienţă, dar şi criticându-l pe Ţîrle.

"Azi mi-am dat seama că am greşit în 2008 când nu l-am ales de la început pe domnul Voloşeniuc. (...) Şi eu sper că viitorul Consiliu o să reuşească mai multe, pentru că am pierdut patru ani, în care nu s-a finalizat niciun proiect început", a spus Kiss.

Voloşeniuc i-a invitat pe toţi consilierii judeţeni la o masă, pe care a specificat că o plăteşte, ceea ce l-a făcut pe Kiss să glumească: "Noi am votat fără să ştim ce este în meniu. Acum am aflat că este piept de pui. Dacă ştiam, mă abţineam", primind la rându-i o replică în acelaşi ton de la liberal: "Pentru dumneavoastră o să mai găsim ceva legume".

În final, Voloşeniuc nu a uitat să mulţumească "tuturor colegilor din aparatul administrativ care au făcut lucrurile să meargă", precum şi presei care a reflectat corect şi cu obiectivitate activitatea celor aleşi de bihoreni în urmă cu patru ani.