Săptămâna viitoare, odată cu prima vacanţă a elevilor, Direcţia Judeţeană de Sport Bihor organizează o nouă ediţie a Proiectului Hercules.

Este vorba despre un program care se desfăşoară sub egida Ministerului Sportului, în perioada 24 - 29 octombrie şi care este destinat atragerii copiilor către sport.

Mai exact, sunt vizaţi elevii cu vârste între 6 şi 14 ani, care vor beneficia cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline.

„Elevii vor petrece activ o săptămână de neuitat, în care distracția se va îmbina cu mișcarea și descoperirea tainelor mai multor discipline sportive: rugby, scrimă, atletism, natație, baschet, gimnastică aerobică, artistică și ritmică, tir cu arcul, karate, badminton, tenis de masă, handbal, arte marțiale, orientare, ciclism, triatlon, dans sportiv, kaiac-canoe, volei, tenis de câmp, hochei pe gheață, judo, patinaj role, lupte, fotbal și minifotbal, baseball, taekwon-do ITF și șah.

Cursurile de inițiere vor fi susținute de peste 150 de antrenori cu bogată experiență de la nivel local pe durata vacantei din octombrie copiii având posibilitatea de a încerca astfel mai multe sporturi”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sportului.

Proiectul se bazează și pe o serie de colaborări instituționale la nivel local, încheiate între direcțiile județene de sport și diferite structuri care vor susține buna desfășurare a cursurilor și pregătirii, în condiții de siguranță.

În judeţul Bihor, se vor organiza antrenamente la: nataţie (fete şi băieți) - în colaborare cu CS Crişul Oradea (prof. Zsolt Illes) şi cu sprijinul CSM Oradea, volei (fete) - în colaborare cu CSS LPS Bihorul (prof. Rodian Achimescu) şi atletism (fete şi băieţi), în colaborare cu Primăria şi Şcoala Gimnazială Nucet (prof. Marcel Jurjiu).

Sunt disponibile 20 de locuri pentru fiecare disciplină, iar înscrieri se mai fac online pe platforma www.proiectulhercules.ro, până vineri, 21 octombrie, inclusiv.

Direcţia Judeţeană de Sport transmite că grupele de inițiere vor fi definitivate și ulterior postate pe canalele de comunicare (website, Facebook) ale DJS Bihor, înainte de începerea programului.

La prima oră de antrenament, de luni, 24 octombrie, se va aduce obligatoriu adeverinţă de la medicul de familie din care să rezulte că participantul este apt pentru efort fizic (clinic sănătos).

De asemenea, DJS Bihor mai precizează că „pentru cei ce fac înscrierea pe e-mail, este necesară prezența părintelui / tutorelui la primul antrenament, pentru semnarea fișei de înscriere”.

Alături de Bihor, proiectul Hercules din această toamnă se mai desfăşoară în: Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Caraș Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

Lista disciplinelor sportive în care vor fi inițiați copiii diferă de la județ la județ, în raport cu resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!