Miercuri seară au fost montate ultimele 35 din cele 51 de grinzi care formează structura pasajului subteran din Bulevardul Magheru.

Potrivit unui anunț postat de viceprimarul Florin Birta pe pagina de Facebook, până la începutul săptămânii viitoare constructorii vor executa suprabetonarea părții superioare a ansamblului aflat în curs de finalizare.

Lucrările de amenajare a pasajului și de lărgire a podului Dacia sunt realizate în proporție de 85%. Ambele construcții urmează să fie date în folosință la sfârșitul lunii iulie, când circulația tramvaielor va fi reluată.

Până la începutul săptămânii viitoare va fi finalizată și suprabetonarea grinzilor așezate peste pasaj, după care se va hidroizola această parte și se va pregăti pentru asfaltare. Dacă totul va decurge conform graficului de lucrări, până la finalul lunii iulie, atât pasajul subteran, cât și Podul Dacia vor fi finalizate și deschise circulației rutiere, inclusiv se va relua circulația tramvaielor”, a declarat viceprimarul Birta.

Prin lărgirea podului, municipalitatea își dorește fluidizarea circulației în zonă prin crearea unei a treia benzi care să ușureze accesul spre Aleea Ștrandului, precum și dinspre Parcul Traian către turbogirație.

Potrivit reprezentanților Primăriei, darea în folosință a pasajului va fluidiza circulația în zonă prin eliminarea conflictului de trafic din intersecția Bulevardului Magheru cu străzile Aleea Ștrandului și Parcul Traian și va face posibilă implementarea unui sistem de undă verde pentru tramvai.

Lucrările de amenajare a pasajului subteran din Bulevardul Magheru şi de lărgire a carosabilului pasajului sunt realizate din fonduri europene, de o asociere de firme reprezentată de Freyrom SA, pentru suma de 14,5 milioane lei.

Termenul de predare a lucrării este luna septembrie 2020.