Incidente violente au avut loc, miercuri seara, în Paris, după ce echipa de fotbal a Franţei a câştigat meciul cu Maroc, din semifinala Campionatului Mondial din Qatar.

Potrivit site-ului Stirileprotv.ro, pe Champs-Élysées din Paris, în Bordeaux, Lyon sau Marsilia, calificarea Franţei în finala Cupei Mondiale la fotbal a fost sărbătorită până joi dimineaţa de mii de suporteri. În timp ce în unele zone fanii au fost paşnici, în altele au avut loc conflicte între francezi şi marocani, cei din urmă formând o comunitate numeroasă în Franţa.

Circa 10.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi în Franţa pentru a-i supraveghea pe suporterii celor două echipe, dintre care 5.000 s-au aflat în Paris şi regiunile apropiate capitalei. 

În noaptea de miercuri spre joi, poliţiştii parizieni au arestat peste 100 de persoane, iar la Montpellier, în Hérault, un băiat de 14 ani a murit după ce a fost lovit de un şofer, care intrase cu o autoutilitară într-un grup de fani marocani, printre care se număra şi adolescentul. 

Dailymail.co.uk notează că în aceeaşi noapte mai multe grupuri de fani marocani din Paris au incendiat cauciucuri şi cartoane pe străzi, iar atunci când au apărut forţele de ordine, aceştia au aruncat cu petarde. Pentru a-i calma pe scandalagii, oamenii legii au folosit tunuri cu apă şi spray lacrimogen.

Pe reţelele de socializare au fost publicate videoclipuri şi imagini de pe străzile din principale oraşe ale Franţei, imagini care arată impactul masiv pe care l-a avut semifinala dintre Franţa şi Maroc.

Finala Campionatului Mondial dintre Franţa şi Argentina se va disputa duminică în Qatar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!