Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Vasile Popa, a anunţat, luni, începerea urmăririi penale împotriva unui tânăr de 17 ani, din Budureasa, acuzat de tentativă de omor calificat.

Tânărul este acuzat că, sâmbătă seara, în jurul orei 21, a înjunghiat în zona gâtului un adolescent de 16 ani. "Cei doi s-au certat în cursul săptămânii trecute în mai multe rânduri din cauza unei fete iar sâmbătă, în timp ce aflau în apropierea discotecii din comuna Budureasa, profitând că partea vătămată stătea cu spatele la el, inculpatul minor i-a aplicat acesteia o lovitură cu un briceag, în zona gâtului", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Bihor.

În urma tăieturii, victima a ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal Beiuş, unde a fost operat imediat. "Datorită intervenţiei prompte a medicilor, viaţa victimei a fost salvată", a mai spus procurorul Vasile Popa.

Luni, agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat la Tribunalul Bihor cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 20 de zile.