Un adolescent în vârstă de 16 ani din Sâniob s-a ales cu dosar penal şi a fost trimis după gratii pentru 20 de zile, sub acuzaţiile de furt calificat în scop de folosinţă şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Concret, tânărului i se impută că, în noaptea de joi spre vineri, a furat două autoturisme, un BMW din Holod şi un Volvo din Oradea, cu care apoi s-a plimbat până când au rămas fără combustibil, iar apoi le-a abandonat.

Primul autoturism, BMW-ul, a fost reclamat ca furat în zorii zilei de vineri, 7 aprilie. "Proprietarul a reclamat că autoturismul i-a fost sustras în noaptea de 6 spre 7 aprilie, între orele 2.00 - 5.00, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul proprietate personală. Maşina fusese lăsată în faţa imobilului în care locuieşte, cu cheile în contact şi portierele neasigurate. Prejudiciul reclamat a fost de 6.000 lei", a explicat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul AlinaDinu.

La scurt timp după primul apel, poliţiştii au fost sunaţi de la un localnic din Tulca, rămas fără Volvo-ul pe care îl lăsase în incinta unui service auto din Oradea. 

"În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat cu operativitate persoana bănuită de comiterea ambelor fapte. Este vorba despre un tânăr de 16 ani din Sâniob. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea unde magistraţii au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 20 de zile", a spus comisarul Dinu.

Poliţiştii au găsit, tot atunci, şi cele două maşini, una abandonată în Sâniob, iar pe cea de-a doua între Holod şi Dumbrava. Autoturismele au fost restituite proprietarilor.