Un adolescent în vârstă de 17 ani din Aleşd a fost arestat preventiv pentru 30 zile la solicitarea procurorilor de la Parchetul local, care îl acuză de tâlhărie. Băiatul a stat la pândă în faţa unui local şi a urmărit un client mai "ameţit" pe care, apoi, într-o zonă mai retrasă, l-a jefuit.

Potrivit unor surse judiciare, incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de 12 august, în apropierea unui local din Aleşd. 

Tânărul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte David Cioara, şi-a urmărit victima pe stradă, până într-o zonă mai retrasă. Aici, l-a lovit şi l-a jefuit de bani şi telefonul mobil pe bărbatul băut.

Atacul a fost reclamat abia a doua zi, când victima s-a trezit din beţie, însă chiar şi aşa, tâlharul a fost prins în aceeaşi zi, iar pe 14 august a fost dus la Judecătoria Aleşd, cu propunere de arestare preventivă.

În faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, avocatul tânărului a solicitat o măsură preventivă mai blândă, cum ar fi arestul la domiciliu, invocând că băiatul e minor şi la prima abatere, însă solicitarea i-a fost respinsă.

Instanţa a dispus arestarea lui David Cioara pe o perioadă de 30 zile, măsură care a rămas definitivă, în această săptămână, după ce Tribunalul Bihor i-a respins contestaţia. 

Ancheta în caz este continuată de poliţiştii din Aleşd, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!