Poliţiştii din Caraş-Severin au deschis un dosar penal după ce un sportiv de etnie maghiară, în vârstă de 15 ani și component al lotului României de gimnastică - juniori, ar fi fost agresat în cantonamentul de la Reşiţa de doi colegi de echipă, în timpul unei petreceri organizate fără știrea antrenorilor.

Incidentul scandalos a fost dezvăluit de ProSport.ro. 

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti de la Poliţia Municipiului Reşiţa privind informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la un eveniment în care ar fi fost implicaţi sportivi ai unui lot de gimnastică, în incinta unui complex sportiv din municipiul Reşiţa, în urma căruia unul dintre minori ar fi fost agresat fizic, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate”, a transmis IPJ Caraş-Severin, conform Spotmedia.ro.

Potrivit ProSport.ro, agresorii și-au imobilizat victima de un calorifer, după care gimnastul minor a fost tuns, după care ceilalți doi colegi l-au dezbrăcat, l-au forțat să consume alcool, au scrumat deasupra lui și au mimat un joc sexual cu victima. Sursele ziarului au povestit că cei doi gimnaști agresori, amândoi români, i-au strigat «Ungure» și l-au umilit.

Tânărul, multiplu medaliat la campionatele naționale, a fugit acasă, la Lugoj, după teribilul incident, povestind familiei ce s-a întâmplat. Nimeni, însă, nu a sesizat Poliția. 

Publicația citată scrie că unii reprezentanți ai Federației de Gimnastică și chiar tatăl victimei ar fi încercat să ascundă acest episod groaznic.

Lotul de gimnastică juniori s-a reunit în cantonament la Reşiţa în vederea pregătirii pentru Campionatul European.

După acest episod, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut vineri o reacție, spunând că la astfel de incidente se ajunge ca urmare a unor discursuri de ură, ca ale AUR. „Ajunge! Până aici! Un băiat maghiar de 15 ani din Lugoj a fost torturat într-un cantonament doar pentru că este maghiar. Iată unde duce discursul de ură al AUR împotriva maghiarilor. Ceea ce s-a întâmplat trebuie să fie condamnat de conducătorii statului român, cei responsabili trebuie pedepsiți! Nimeni nu trebuie să tacă!”, a spus Kelemen Hunor.

Și fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, a reacționat: „Un incident grav s-a petrecut la Reșița. Un sportiv din echipa națională de origine maghiară a fost torturat și batjocorit doar pentru că este ungur și se afla într-o poziție de inferioritate. Din păcate, mesajele lui Vadim Tudor, Funar, George Simion și Sosoaca au ajuns chiar și la copii! Vă rog să înțelegeți că aceste personaje sunt în stare de orice pentru a câștiga niște voturi de la oameni care nu cunosc istoria și realitatea despre unguri”.

Cazul a intrat și în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!