Poliţiştii din municipiul Beiuş au reţinut, duminică, un adolescent de 16 ani din comuna Câmpani suspectat de viol şi tâlhărie, după ce, sâmbătă noaptea, a agresat barmana unui local din satul Fânaţe a declarat, duminică, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Din cercetările efectuate de poliţiştii municipiului Beiuş, incidentul s-a petrecut în jurul orei 1. Adolescentul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Mihai Alexandru Badea şi este elev la Şcoala de arte şi meserii din cadrul Liceului Unirea Ştei, a petrecut seara în local împreună cu un prieten cu care a şi plecat cu puţin după miezul nopţii. Ulterior, însă, tânărul s-a întors şi i-a cerut barmaniţei să-l mai servească o bere. Pentru că femeia l-a refuzat, tânărul a lovit-o cu o sticlă în cap, a târât-o în depozit, unde a legat-o cu un cablu de calorifer, i-a îndesat o cârpă în gură şi a violat-o.

Apoi, înainte de a pleca, agresorul i-a luat femeii banii din vânzări, aproximativ 1100 lei, un cartuş de ţigări şi, pentru ca barmana să nu poată anunţa poliţia, i-a luat acesteia telefonul mobil şi cheile localului cu care a închis uşa clădirii.

Femeia şi-a revenit din leşin în jurul orei 3 dimineaţa, iar după ce a reuşit să se dezlege, a apelat la ajutorul unor vecini pentru a-l alerta pe administratorul localului care apoi a sunat la 112.

Poliţiştii au reuşit să-l prindă pe adolescent câteva ore mai târziu, în locuinţa părinţilor săi. "Suspectul a fost depistat cu operativitate de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor urmând ca luni să fie prezentat la Parchetul Beiuş şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

UPDATE.

Având în vedere violenţa cu care adolescentul a comis faptele, care şi aşa sunt foarte grave, magistraţii Judecătoriei Beiuş au dispus arestarea acestuia. Însă pentru că este minor, judecătorii l-au trimis în spatele gratiilor doar 19 zile, urmând să decidă după expirarea perioadei dacă măsura va fi prelungită.