Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a anunţat, luni, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au finalizat cercetările faţă de un om de afaceri în vârstă de 50 ani din Aleşd, acuzat de înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave.

Administrator a trei societăţi comerciale cu sediul în Aleşd, Dumitru Caba este anchetat după ce a achiziţionat diverse materiale de construcţii de la cinci societăţi din Oradea, Constanţa, Iaşi şi Bistriţa Năsăud, pentru plata cărora a emis mai multe file CEC care, odată introduse în circuitul bancar, au fost refuzate la plată din cauza lipsei totale de disponibil în cont.

"În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii suspectează că acesta ar fi folosit societăţile comerciale pe care le administra pentru a înşela partenerii de afaceri prin achiziţionarea de mărfuri pentru plata cărora a emis instrumente fără a avea rezerva necesară în contul bancar. Bunurile astfel achiziţionate au fost comercializate către diferite persoane fizice de pe raza Judeţului Bihor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Prejudiciul provocat de afaceristul aleşdan se ridică la 285.066 lei şi nu a fost recuperat.

"Poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunere de trimitere în judecată a suspectului", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.