Zarvă mare la Beiuş, unde procurorii din localitate îl caută pe Mihai Borz, patronul pensiunii Mario. Afaceristul a fost prins beat turtă la volan în noaptea de 19 spre 20 decembrie, de către un echipaj al Postului de Poliţie Finiş, în timpul unui filtru rutier. Pus să sufle în fiolă, el a refuzat, aşa că a fost condus la Spitalul Municipal din Beiuş, unde i s-au prelevat probe biologice care au indicat o alcoolemie de 1,45 la mie alcool în sânge.

Săptămâna trecută, după primirea rezultatului, Borz a fost citat de trei ori pentru a-şi preda permisul de conducere, în vederea suspendării, dar şi pentru a fi audiat de procuror. A refuzat însă să se prezinte, motiv pentru care pe numele lui a fost emis luni, 30 decembrie, un mandat de aducere.

Bărbatul nu s-a prezentat nici în aceste condiţii la Poliţie şi la Parchet, deşi, după cum afirmă sursele BIHOREANULUI, între timp a fost văzut circulând cu maşina chiar sub nasul poliţiştilor rutieri din zonă care, culmea, nu l-au mai oprit să-i ceară socoteală.

Motivul? Numele lui Mihai Borz nu este încă introdus în baza de date a Poliţiei Rutiere ce conţine numele persoanelor cu permisul de conducere suspendat ori anulat, cu toate că de la data la care a fost prins băut la volan au trecut aproape două săptămâni, iar în toată această perioadă Borz şi-a condus autoturismul ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.

Potrivit şefului Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, comisarul şef Dorin Sava, procedura de implementare a numelui în baza de date cu persoanele cărora li se reţine permisul se realizează în baza unui raport întocmit de agenţii care constată contravenţiile ori infracţiunile la Codul Rutier şi care trebuie înaintat SPR Bihor. "Numele persoanei respective (n.r. - Mihai Borz) nu a fost implementat în baza de date deoarece raportul nu ne-a fost transmis", a declarat ofiţerul pentru BIHOREANUL, în cursul zilei de luni.

Şi totuşi, afirmă surse poliţieneşti, documentul a fost transmis SPR de către Poliţia Finiş încă din data de 24 decembrie. "Nu ştiu ce s-a întâmplat. Vom cerceta, să vedem unde este raportul", a spus Sava.