Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat marţi că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unui bihorean de 43 ani din localitatea Telechiu, comuna Ţeţchea, pentru înşelăciune.

"Bihoreanul este suspectat că a achiziţionat de la o firmă din Bucureşti, în baza a două contracte de leasing, patru basculante şi un microbuz. Ulterior, acesta nu a mai achitat ratele aferente contractului de leasing, în consecinţă i-au fost ridicate de către reprezentanţii societăţii de leasing două dintre basculante", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În 2009, bărbatul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Gheorghe Scorţe, şi este administratorul firmei Giovanela Trans Ţeţchea, a înstrăinat celelalte trei mijloace auto către o altă firmă cu sediul în Ţeţchea, la care are de asemenea calitatea de administrator şi, ulterior, le-a subînchiriat unei alte firme, în baza unui aşa-zis contract de prestări de servicii.

Din ancheta poliţiştilor SIF Bihor a reieşit, însă, că societatea la care Scorţe a subînchiriat camionul este una fantomă şi că, de fapt, afaceristul a vândut la negru maşina, iar banii i-a cheltuit în interes personal.

Prejudiciul total cauzat astfel este de 134.291 Euro, din care au fost recuperaţi 74.731 Euro. Poliţiştii antifraudă au finalizat ancheta şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a suspectului.

Scorţe mai este anchetat de poliţiştii SIF şi pentru abuz de încredere, după ce a închiriat un camion în valoare de 400.000 lei de la societatea comercială Proges Oradea, pe care refuză să îl restituie.

În acel caz, fupă încheierea contractului de închiriere, fără cunoştinţa proprietarului, Scorţe a reînchiriat vehicolul unei alte firme, tot fantomă, iar vehicolul a dispărut.