Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus trimiterea în judecată a unui subofiţer din cadrul Poliţiei municipiului Oradea, sub acuzaţia de luare de mită.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al Parchetului, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău, agentul principal Adrian Câmpan este acuzat că, în aprilie 2014, a pretins 40 lei şi 10 euro de la un şofer pe care l-a prins circulând cu maşina avariată şi fără autorizaţie de reparaţie.

Ancheta, derulată de procurori în colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Bihor, a pornit anul trecut, ca urmare a unui denunţ, cercetările fiind îngreunate de faptul că şoferul şi pasagerii din maşină, martori la discuţiile purtate de acesta cu poliţistul, lucrează în străinătate. "Şoferul şi martorii au putut fi audiaţi abia în perioada sărbătorilor de Iarnă, când s-au întors acasă", au explicat surse apropiate anchetei.

Cert e că, în urma audierilor şi investigaţiilor intreprinse, informaţiile din denunţ s-au confirmat. "Poliţistul a cerut "de-o ciorbă", iar când i s-au dat cei 40 lei, a spus că e prea puţin şi a mai cerut 10 euro, invocând că amenda pentru contravenţia constatată se ridică la 2.000 lei", au arătat sursele BIHOREANULUI.

Audiat de procurori, agentul principal Adrian Câmpan a negat constant acuzaţiile. Dacă va fi condamnat pentru şpaga "de-o ciorbă", el riscă o pedeapsă între 3 şi 12 ani de închisoare.

Cât despre şofer, un bărbat din judeţul Alba, acesta a fost inculpat, la rândul său, pentru dare de mită, însă ancheta în cazul său a fost disjunsă şi continuă într-un dosar separat.