Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au început ancheta în cazul unui incident grav petrecut vineri în jurul orei 18 în comuna bihoreană Tăuteu, soldat cu rănirea unui agent de pază de 37 ani de la firma Total Guard Protect.

Agentul, Ozsvath Oszkar Levente, făcea parte din echipa de intervenţie a firmei şi a fost trimis împreună cu un coleg la un scandal provocat într-un local din Tăuteu, cu care societatea avea contract de pază.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Bihor, procurorul Cristian Ardelean, patronul localului ceruse ajutor după ce un grup de opt persoane a agresat fizic şi verbal mai mulţi clienţi.

Însă scandalagii nu s-au calmat nici după sosirea celor doi agenţi. Înarmaţi cu pari, aceştia l-au atacat pe Ozsvath şi l-au doborât la pământ, unde l-au bătut până în momentul în care au văzut că nu mai mişcă. Apoi au urcat într-un autoturism şi au fugit de la locul faptei.

"Victima este în stare extrem de gravă. Se află internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean Oradea cu fractură craniană şi fracturi de membre superioare", a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Mai multe echipaje de poliţişti de la Poliţia Marghita, dar şi de la Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea unui procuror al Parchetului Bihor, au pornit pe urmele agresorilor. În urma cercetărilor efectuate şi cu ajutorul martorilor, oamenii legii au identificat în aceeaşi seară pe şase dintre cei șapte agresori, trei persoane fiind deja prinse şi reţinute în Arestul Poliţiei Bihor.

Acuzaţiile sunt grave, de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar dacă vor fi trimişi în faţa instanţei şi condamnaţi, riscă o pedeapsă între 5 şi 10 de ani de închisoare.