Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 38 ani in localitatea Popeşti, fost agent de pază la viitorul Parc balnear din Marghita, acuzat de furt calificat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, anul trecut, pe 1 noiembrie, în loc să le păzească, bărbatul a golit două băi din viitorul parc balnear Marghita, luând cu el toate instalaţiile sanitare.

"În timp ce executa serviciul de pază la viitorul Parcul balnear Marghita, inculpatul a furat 2 chiuvete cu robineţi, 2 rezervoare pentru toaletă, 2 pisoare, 2 baterii flexibile de duş, 2 oglinzi, 2 bănci şi un coş de gunoi, bunuri pe care le-a dus la domiciliu", a explicat purtărtorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

Hoţul a fost prins cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Parcul balnear iar prejudiciul, în valoare de 12 067 lei, a fost în întregime recuperat. "Dacă va fi condamnat, bărbatul riscă pedeapsă cu închisoare de la 1 la 12 ani", a declarat Moţiu.