O explozie s-a produs, vineri dimineaţă, în jurul orei 3, în centrul Oradiei, la o maşină Audi parcată lângă sediul Agenţiei Tarom. Mai multe echipaje de poliţie, însoţite de câini de urmă, pirotehnişti şi criminalişti cercetează circumstanţele exploziei care a avariat autoturismul şi două din geamurile Agenţiei Tarom.

Potrivit unor surse judiciare, explozia a fost provocată de un dispozitiv artizanal. Vehiculul aparţine unei tinere, concubina cunoscutului traficant de ţigări şi maşini de lux Romeo Păcurar, judecat pentru contrabandă.

Femeia şi Păcurar sunt audiaţi de anchetatori la sediul Poliţiei Bihor.

În urma deflagraţiei, au fost avariate rezervorul de combustibil, luneta şi parbrizul maşinii dar şi două geamuri ale Agenţiei Tarom.

"Este vorba despre o infracţiune de distrugere şi se efectuează cercetări pentru a identifica autorul în cauză. Sunt indicii cum că această deflagraţie să fi fost provocată de un dispozitiv artizanal montat sub maşină. Nu au fost persoane rănite în urma exploziei", a declarat pentru BIHOREANUL Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Potrivit ofiţerului, proprietara maşinii a descoperit stricăciunile vineri dimineaţa în jurul orei 9. "Proprietara a sesizat Poliţia prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că şi-a găsit autoturismul personal parţial distrus,în locul în care îl lăsase parcat în timpul nopţii", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Ancheta Poliţiei se desfăşoară sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Romeo Păcurar a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale, pentru contrabandă, înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind implicat de-a lungul anilor atât în traficul de internaţional de maşini de lux furate cât şi în contrabanda de ţigări. Într-unul dintre dosare, Păcurar a fost acuzat că a făcut peste 50 de transporturi cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 10 milioane de euro. În respectivul caz, alături de Păcurar a fost învinuit şi fostul şef al Vămii Salonta Gabriel Bar, acuzat că a facilitat intrarea transporturilor de ţigări în ţară. Dosarul e pe rolul Curţii de Apel Oradea.