Caz complicat miercuri seară la Spitalul Judeţean din Oradea. Un băiat de 9 ani din satul Ferice, comuna Bunteşti, a fost adus în stare gravă, cu o bucată de lemn împlântată în cutia craniană. Se pare că băiatul se juca în pod, s-a împiedicat şi a căzut cu capul într-o scândură din curte.

"Noi l-am preluat de la un echipaj al Ambulanţei Ştei, în stare critică, pentru a-l transporta la Oradea. Era instabil, îşi pierdea cunoştinţa", a declarat pentru BIHOREANUL Hadrian Borcea, şeful SMURD.

Internat iniţial în Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru investigaţii, băieţelul a fost transferat ulterior la Clinica de Neurochirurgie, unde joi dimineaţa a şi fost operat de o echipă condusă de conferenţiarul Dumitru Mohan.

Operaţia a durat circa o oră şi jumătate, deoarece din bucata de lemn de 12 centimetri lungime şi 2,5 centimetri diametru, circa 7 cm au intrat în capul copilului.

"A avut noroc, pe de o parte, deoarece scândura i-a intrat în cutia craniană prin partea dreaptă, însă nu a trecut prin învelişul creierului, doar l-a lovit", a precizat Carmen Pantiş, managerul Spitalului Judeţean.

Intervenţia a fost una de succes, iar băiatul începe să-şi revină.