Un bărbat a murit, iar un altul este rănit după ce un zid din cărămidă s-a prăbuşit peste ei pe strada Bradului, din Oradea. Cei doi încercau să demoleze zidul, dar - potrivit spuselor martorilor - nu au respectat nici cele mai elementare norme de protecţie a muncii.

Un bărbat a murit, iar un altul este rănit după ce un zid s-a prăbuşit peste ei în timp ce lucrau la demolarea lui. Accidentul a avut loc vineri după-amiază, pe strada Bradului (colţ cu strada Lungă), aflată în apropiere de centrul oraşului.

"O persoană a decedat, iar echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD a preluat o altă persoană, rănită", a declarat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean şi al SMURD Bihor, victima care a supravieţuit a suferit contuzii, fracturi la membre, de gravitate medie.

La faţa locului a început o anchetă, condusă de inspectorul ITM Ioan Rădulescu, dar până la finalizarea investigaţiei acesta nu a putut oferi mai multe informaţii.

Conform unor martori oculari, însă, se pare că muncitorii au ignorat una din cele mai elementare reguli de protecţie a muncii, începând demolarea zidului nu din partea superioară, ci de la baza acestuia. În plus, ei nu au purtat nici echipamente de protecţie adecvate, astfel că în lipsa căştii persoanei care a decedat i-a fost strivită, pur şi simplu, toată faţa.