Bărbatul a fost reţinut, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru lipsire de libertate, după ce a sechestrat şi torturat un băiat de 16 ani, iar vineri a fost prezentat în faţa judecătorilor care, însă, au refuzat să-l aresteze.

Potrivit prim-procurorului Parchetului Marghita, Dorel Moţiu, incidentul a avut loc pe 1 aprilie, în jurul orelor 22, în faţa unui local din comuna Popeşti. Pe motiv că adolescentul i-ar fi sustras un patent şi o chingă pe vremea când a lucrat în gospodăria lui, bărbatul l-a luat pe puşti la bătaie chiar în faţa localului, după care l-a dus în clădirea unde a funcţionat vechea moară din Popeşti, locul unde îşi adăposteşte caii.

„În clădire, l-a legat cu un lanţ de o roată metalică fixată pe podea, pe care a strâns-o cu o sârmă, cu ajutorul unui patent, i-a aplicat multiple lovituri cu un bici şi o coadă de lopată, până în jurul orei 3 dimineaţa, când l-a abandonat, lăsându-l legat. După comiterea faptei, inculpatul a dispărut, fiind prins joi, 17 iunie", a explicat Moţiu.

În aceeaşi zi, procurorii au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, iar vineri l-au prezentat la Judecătoria Marghita cu propunere de arestare preventivă. În motivarea cererii, anchetatorii au avut în vedere atât faptul că acesta s-a sustras urmăririi penale, cât şi pe acela că a comis fapta în stare de recidivă, având condamnări pentru vătămări corporale, furturi calificate, violare de domiciliu, infracţiuni la regimul circulaţiei şi abandon de familie.

În ciuda numeroaselor argumente invocate, solicitarea procurorilor a fost respinsă de către judecători. „Instanţa a considerat că nu se impune arestarea inculpatului, însă noi am atacat deja soluţia, prin recurs, la Tribunal", a mai spus prim-procurorul Parchetului Marghita.