Claudiu Raţiu, 30 de ani, a fost arestat pentru 29 de zile pentru tâlhărie, iar Augustin Roştaş, 24 de ani, este cercetat în stare de libertate pentru aceeaşi faptă, cei doi fiind acuzaţi că, în urmă cu o săptămână, au atacat un orădean în staţia de tramvai din imediata apropiere a Gării centrale.

Incidentul s-a petrecut lunea trecută, în jurul orei 4.30 dimineaţa. Victima, un orădean de 40 de ani, aştepta tramvaiul când a fost atacat de cei doi indivizi care i-au cerut să le predea bunurile de valoare pe care le avea asupra sa. Cum bărbatul n-a vrut, Raţiu l-a luat la bătaie, timp în care Roştaş i-a furat din buzunar telefonul şi portmoneul.

Augustin Roştaş a fost prins trei zile mai târziu de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei, însă pentru că nu este recidivist a fost reţinut în arestul Poliţiei Bihor doar 24 de ore, după care a fost eliberat şi este cercetat în continuare în stare de libertate.

Claudiu Raţiu a fost reţinut sâmbăta trecută şi, pentru că este recidivist, având mai multe condamnări pentru furturi şi tâlhării, a fost arestat de Judecătoria Oradea.