Un bărbat în vârstă de 37 de ani din judeţul Mureş angajat la o firmă care executa lucrări de îndiguire a unui pârâu din oraşul Aleşd a fost internat în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean din Oradea după ce un zid s-a prăbuşit peste el.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, accidentul s-a petrecut, miercuri, în jurul orei 11. "Poliţiştii din Aleşd au fost sesizaţi despre faptul că un zid din pietriş, pământ şi beton s-a prăbuşit peste un muncitor pe o stradă din localitate, în timpul unor lucrări care se efectuau la digul pârâului Şoimul", a declarat purtătorul de cuvânt.

Victima a fost preluată de un echipaj al Ambulanţei, care a transportat-o la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean.

"Pacientul este conştient, însă în stare gravă. Prezintă multiple leziuni de la mijloc în jos, abdomen, bazin, membrele inferioare. I s-a acordat primul ajutor, iar în prezent este în investigaţii", a declarat şeful UPU, dr. Hadrian Borcea.

Cazul se află şi în atenţia Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor care verifică dacă muncitorii firmei au respectat normele de protecţie în timpul lucrărilor. "Din primele informaţii, se pare că se executau consolidări la un dig, iar un zid neasigurat corespunzător s-ar fi prăbuşit peste un muncitor. Dar încă nu ştim exact ce s-a întâmplat. Un echipaj de inspectori s-a deplasat la Aleşd pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care s-a petrecut accidentul", a explicat şeful ITM Bihor, Nicolae Hoduţ.