Un bihorean în vârstă de 32 ani din comuna Şuncuiuş s-a ales cu dosar penal şi a ajuns în arestul Poliţiei Bihor, miercuri, după ce agenţii rutieri l-au găsit circulând pe DN1, în plină zi, beat şi fără permis la volan.

Bărbatul a fost depistat în trafic marți, 11 iunie, la ora 10.03, în localitatea bihoreană Gheghie. Era la volanul unui Opel, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În plus, avea o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii rutieri l-au condus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Bihor, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar rezultatul a fost unul surprinzător chiar şi pentru poliţişti.

Bărbatul avea o alcoolemie de 1,63 la mie alcool pur în sânge, semn că se cinstise serios chiar înainte de a se urca la volanul maşinii cu care apoi a pornit pe cel mai circulat drum din judeţ.

Considerând că fapta bărbatului este una gravă, poliţiştii au decis să-l reţină pentru 24 de ore în arestul Poliţiei Bihor.

Cercetările în caz sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd.