Un bărbat în vârstă de 36 ani din localitatea Briheni a fost reţinut, duminică, după ce a fost prins de două ori, consecutiv, în timp ce conducea fără permis, sub influenţa băuturilor alcoolice şi a refuzat recoltarea probelor biologice.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a fost oprit duminică dimineaţă, în jurul orei 10, pe drumul judeţean 764/F. Conducea o autoutilitară însă nu avea permis pentru nicio categorie de autovehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentraţie de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat să se lase dus la spital, ca să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar după ce poliţiştii i-au întocmit actele, a plecat. În după-amiaza aceleiaşi zile, însă, poliţiştii l-au găsit pe drumul comunal 243, la volanul aceleiaşi autoutilitare.

"În urma testării conducătorului autotilitarei cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, la solicitarea legală a poliţiştilor, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", se precizează în informarea poliţiştilor care au decis să-l reţină pe bărbat pentru o perioadă de 24 de ore.

Acum, bărbatul s-a ales cu dosar penal, la fel ca un tânăr în vârstă de 17 ani din localitatea Copăcel care, duminică seară, băut şi fără permis la volanul unui autoturism, s-a izbit de un cap de pod.

"În urma verificărilor, s-a constatat că tânărul prezenta o concentraţie alcoolică de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar autoturismul fusese sustras în scop de folosinţă, în cursul aceleiaşi zile, de la un membru al familiei", se spune în informarea transmisă de Poliţia Bihor.