Un bărbat în vârstă de 35 ani din Popeşti a fost reţinut pentru 24 ore şi e cercetat penal după ce a fost prins, pentru a doua oară în ultimele săptămâni, circulând fără permis la volanul unei dube pline cu lemne pentru care n-avea documente de provenienţă.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, individul a fost oprit de polițiștii din Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol al Poliţiei Bihor vinerea trecută, în jurul orei 16.40. Circula la volanul unei dube pe drumul județean 108H, în localitatea bihoreană Pădurea Neagră, însă nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi, în plus, era și băut.

n urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat", se arată în document. 

Totodată, bărbatul transporta cu autoutilitara 3 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fără documente legale de proveniență, la fel ca pe 25 ianuarie, când fusese oprit tot în aceeaşi zonă. 

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore în Arestul Poliţiei Bihor şi e cercetat, în prezent, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. 

Totodată, pentru lemnele pe care le transporta fără documente legale s-a ales cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Marghita.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!