Un bărbat în vârstă de 54 ani din satul bihorean Surduc, comuna Copăcel, a fost reţinut pentru 24 ore şi este cercetat pentru tentativă la omor după ce, luni după-amiaza, l-a acroşat intenţionat cu maşina pe vecinul său, care circula pe marginea drumului, cu copilul de 2 ani în braţe. Imediat după faptă, bărbatul a fugit.

Incidentul s-a produs în jurul orei 17, după cum au declarat reporterului BIHOREANUL surse locale. Bărbatul în vârstă de 54 ani, Viorel Vese, şi victima sa în vârstă de 34 ani sunt vecini şi au un conflict mai vechi. Luni, în timp ce conducea maşina pe stradă, Vese l-a văzut mergând pe marginea drumului.

A accelerat şi l-a lovit cu maşina, după care a plecat, însă doar pentru câteva clipe, căci imediat s-a întors şi a încercat să mai lovească o dată victima, însă aceasta a reuşit să se ferească.

În ambele încercări, spun surse locale, Vese a condus cu viteză, şi a plecat în trombă de la faţa locului.

Bărbatul a fost găsit în scurt timp de poliţiştii chemaţi la faţa locului. Se ascunsese în grădina casei, de unde a fost ridicat şi dus la Oradea, pentru audieri. Potrivit surselor BIHOREANULUI, Vese a fost dus la analize de sânge, stabilindu-se că acesta s-a urcat băut la volan. Cert e că, luni noaptea, el a fost reţinut pentru 24 ore şi inculpat pentru tentativă de omor.

Victimele sale au fost transportate la Unitatea de primire a Urgenţelor de la Spitalul clinic judeţean din Oradea, pentru investigaţii medicale. Din fericire, leziunile pe care le-au suferit nu le-a pus viaţa în pericol, a explicat, marţi, dr. Hadrian Borcea, şeful UPU/SMURD Oradea. "Copilaşul avea escoriaţii, iar tatăl o fractură de piramidă nazală. Au primit îngrijiri medicale şi au plecat acasă", a spus dr. Borcea.

Cercetările sunt derulate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Prim-procuroarea adjunctă a unităţii, Ramona Filip, a confirmat informaţiile BIHOREANULUI, însă fără să ofere alte amănunte. „Încă sunt investigaţii în derulare, iar procurorul de caz este în anchetă”, a declarat Filip.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!