Un bărbat în vârstă de 54 ani din localitatea Balc a fost reţinut pentru 24 ore, miercuri, şi este acuzat de tentativă la omor, după ce şi-a înjunghiat un consătean. Victima în vârstă de 34 ani a fost transportată la spital şi operată de urgenţă. 

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, incidentul s-a produs marţi după-amiaza, în locuinţa autorului, unde cei doi au băut împreună şi, la un moment dat, s-au luat la ceartă.

În timpul scandalului, care a degenerat în bătaie, proprietarul locuinţei a luat un cuţit şi şi-a înjunghiat partenerul de pahar. Lovitura i-a provocat victimei leziuni grave în zona toracelui, punându-i în pericol viaţa, după cum spun procurorii.

Bărbatul a fost înjunghiat cu un cuţit uriaş, de 32 cm şi o lamă de 20 cm. Astfel de cuţite sunt folosite la ţară de regulă pentru înjunghierea şi tranşarea porcilor.

Cazul a ajuns în atenţia procurorilor după ce un vecin de-al bărbatului a sunat la 112, pentru a sesiza faptul că în "imobilul situat vizavi de locuinţa sa, a avut loc o altercaţie între două persoane de sex masculin, în urma căreia o persoană a fost înjunghiată", se mai arată în informarea trimisă miercuri de Parchetul Bihor. 

La faţa locului a ajuns în scurt timp un echipaj medical, care a preluat victima şi a transportat-o la spital, iar aceasta a fost dusă imediat în sala de operaţie şi supusă unei intervenţii chirurgicale. Starea bărbatului de 34 ani este stabilă, însă va avea nevoie de cel puţin 25-30 zile de îngrijiri medicale, ca să-şi revină, zic anchetatorii.

În caz s-a pornit o anchetă penală. La faţa locului au ajuns marți un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi criminalişti. Autorul a fost ridicat şi condus de poliţişti la Oradea, pentru audieri.

El a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, iar procurorii au solicitat Tribunalului Bihor să fie arestat preventiv pentru 30 zile, cererea urmând să fie dezbătută tot miercuri, în cursul după-amiezii.

UPDATE: A fost arestat

Tribunalul Bihor a admis, miercuri, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor pe numele lui Ioan Mocan, bărbatul din Balc acuzat de tentativă la omor după ce şi-a înjunghiat consăteanul. Instanţa a dispus ca Mocan să fie trimis după gratii pentru o perioadă de 30 zile, măsură pe care acesta o mai poate contesta la Curtea de Apel Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!