Un bărbat în vârstă de 40 ani din Salonta, urmărit internaţional pentru o crimă comisă în Franţa, a fost arestat la Curtea de Apel Oradea şi urmează să fie predat autorităţilor franceze. Farkas Zabar este acuzat că, împreună cu un alt român, Petru Iambor, au ucis un cetăţean francez care i-a prins la furat. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, crima a fost comisă în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie 2016, în localitatea Stains, în apropiere de Paris.

Cei doi au spart mai multe anexe din grădinile localnicilor în noaptea respectivă, intrând la un moment dat şi în cea a victimei lor, Manuel Vaz De Barros, un localnic în vârstă de 56 ani, tată a doi copii.

Bărbatul a auzit zgomote şi a ieşit să vadă ce se întâmplă, fiind atacat şi înjunghiat de mai multe ori de cei doi spărgători, care apoi au abandonat o parte din prada furată şi au fugit. 

Autorităţile judiciare franceze au reuşit să-i identifice pe criminali, iar pe 6 ianuarie, în acest an, pe numele lui Farkas Zabar au emis mandat european de arestare sub acuza de omor, infracţiune pedepsită cu până la 30 de ani de detenţie de Codul penal francez.

Bărbatul a fost prins, vineri, de poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Salonta şi, în aceeaşi zi, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Ulterior, el a fost arestat provizoriu de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Oradea, în vederea predării către autorităţile judiciare din Franţa, unde judecătorii au stabilit şi primul termen al procesului pornit pe numele lui pentru data de 7 mai.