Tribunalul Bihor a dispus, miercuri, arestarea pentru 29 de zile a unui bărbat din satul Hârşeşti, comuna Câmpani, acuzat de trafic şi consum ilicit de droguri de risc, respectiv introducerea în ţară, fără drept, a unor astfel de droguri, decizie menţinută o zi mai târziu şi de către magistraţii Curţii de Apel Oradea.

Traficantul, Ioan Popa, în vârstă de 43 ani, este anchetat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea după ce s-a descoperit că a introdus în ţară peste 1 kilogram de cannabis, a cultivat astfel de plante şi a distribuit drogurile prin intermediul unor persoane din anturajul său.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru BIHOREANUL că, din cercetările efectuate până în prezent, rezultă că în cursul acestui an, bărbatul a cumpărat aproximativ 200 grame cannabis şi în jur de 1 kg de rezină de cannabis din Spania, unde lucra în construcţii. "Respectivele droguri le-a introdus ilegal în ţară, atât pentru consum propriu cât şi pentru comercializare, prin intermediul unor rude şi cunoştinţe", a declarat sursa citată.

De asemenea, conform aceloraşi surse, împreună cu un prieten al său, Aurel Moza, Popa a cultivat 20 de plante de cannabis în pădurea din apropierea localităţii. "7 plante, ajunse la vârsta maturităţii, au fost recoltate şi depozitate în locuinţa inculpatului, cu intenţia de a le prelucra şi vinde", a mai spus sursa citată.

După mai multe săptămâni de anchetă, timp în care gruparea coordonată de Popa a fost urmărită de procurori, bărbatul a fost reţinut, miercuri şi prezentat apoi judecătorilor Tribunalului Bihor, care au emis pe numele lui un mandat de arestare, decizie menţinută, joi, şi de magistraţii Curţii de Apel Oradea, ca fiind legală şi temeinică.