Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a anunţat luni arestarea unui bărbat din localitatea Diosig, anchetat pentru omor calificat şi tâlhărie.

Ori Zoltan, în vârstă de 31 ani, este acuzat că şi-a ucis sâmbătă seara în bătaie un vecin căruia mai apoi i-a furat telefonul mobil, vesta reflectorizantă şi o bicicletă.

"Din cercetări a rezultat că inculpatul s-a întâlnit în apropierea locuinţei sale cu victima de 30 ani pe care, după o discuţie în contradictoriu, a lovit-o cu o rangă în zona capului. Apoi, a mutat cadavrul victimei lângă un gard, pentru a nu fi descoperit pe moment şi i-a sustras telefonul mobil, vesta reflectorizantă, respectiv bicicleta cu care acesta se deplasa", a explicat prim-procurorul.

Ori a fost prins o zi mai târziu şi reţinut pentru 24 de ore, iar a doua zi a fost prezentat la Tribunalul Bihor unde magistraţii au dispus arestarea lui pentru 29 de zile.

"Inculpatul şi-a recunoscut fapta însă susţine că a fost provocat, că victima l-ar fi jignit. În privinţa lucrurilor furate, nu are o explicaţie coerentă, susţine că le-a luat ca să întârzie descoperirea victimei", a mai spus Vasile Popa.

În următoarele zile, bărbatul urmează să fie supus unei expertize psihiatrice, iar dacă se va constata că a avut discernământ în momentul comiterii faptelor riscă o condamnare între 10 şi 20 de ani de închisoare.