Un bărbat în vârstă de 40 ani din comuna Mădăras s-a ales cu dosar penal după ce, luni seara, a acroşat cu maşina cinci autoturisme parcate pe strada Aleea Posada din Oradea.

Poliţiştii chemaţi la faţa locului au constatat că nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi avea o alcoolemie de comă: 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, incidentul s-a produs luni, la ora 17.50.

Bărbatul în vârstă de 40 ani, aflat la volanul unui Volkswagen cu numere de Maramureş, a intrat cu viteză pe strada Aleea Posada din cartierul Rogerius, unde a lovit cinci maşini parcate. Din fericire, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime. 

Chemaţi la faţa locului de unul dintre martori, poliţiştii rutieri au descoperit că autorul tamponărilor nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

"Totodată, în urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o conentrație alcoolică de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat", se precizează în informarea poliţiştilor.

Cert e că bihoreanul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar apoi şi la sediul Poliţiei municipiului Oradea, unde pe numele lui a fost întocmit dosar penal.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Oradea, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.