Un orădean care a băgat în buzunar portmoneul găsit în autobuz iar apoi a cheltuit 800 lei de pe cardul proprietarului a fost condamnat la detenţie de instanţele orădene şi încarcerat, luni, de poliţiştii Compartimentului Urmăriri, care l-au ridicat direct din stradă. 

Bărbatul în vârstă de 31 de ani, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Alexandru Popoviciu, a găsit portmoneul pe 13 decembrie 2018, pe un scaun în autobuzul 12. În portofel erau doar documente şi un card bancar cu care, ulterior, a făcut mai multe cumpărături, în valoare totală de 800 lei. 

Cum însă proprietarul a anunţat pierderea cardului la bancă şi la Poliţie, Popoviciu s-a ales cu dosar penal pentru însușirea bunului găsit și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. El a fost trimis în judecată anul trecut şi condamnat definitiv, pe 10 martie, la 2 ani şi 10 zile de închisoare cu executare, plus plata prejudiciului cauzat proprietarului.

La pronunţarea pedepsei, judecătorii au luat în considerare faptul că bărbatul este recidivist, având deja condamnări pentru tâlhărie şi furturi comise în Oradea, de fiecare dată fiind eliberat condiţionat înainte de ispăşirea în totalitate a pedepselor. 

"Instanța reține că fapta bărbatului constă în omisiunea de predare a portofelului găsit în termen de 10 zile autorităților ori celui care l-a pierdut şi în efectuarea unor plăți fără consimțământul titularului cardului", se explică în sentinţă, în care se mai precizează că bărbatul a recunoscut în întregime faptele care îi erau imputate şi a solicitat ca judecata să aibă loc sub formă simplificată, adică numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, astfel că a beneficiat de reducerea cu o treime a limitelor pedepsei. 

Deşi căutat încă de săptămâna trecută pentru a fi încarcerat, Alexandru Popoviciu a fost găsit abia luni, când a fost ridicat de pe stradă de polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, care l-au încarcerat în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei.