Un bihorean în vârstă de 37 ani din Ştei a fost reţinut pentru 24 ore, după ce, miercuri, poliţiştii din Oradea l-au prins conducând cu permisul anulat un BMW furat de la cumnatul său. Andrei Ioan Balint este recidivist, având condamnări pentru furt, dar şi pentru şofat sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, bărbatul a fost oprit miercuri, în jurul orei 15, pe strada Transilvaniei din Oradea, de agenţii Biroului Rutier, care l-au surprins că nu a acordat prioritate de trecere pietonilor. 

În urma verificărilor, s-a descoperit că, de fapt, bărbatul de la volanul maşinii avea anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar maşina pe care o conducea fusese sustrasă în cursul aceleiași zile, de la cumnatul său. 

Ca atare, Balint a fost condus la sediul Biroului Rutier Oradea şi s-a ales cu dosar penal, iar ulterior a fost reţinut pentru 24 de ore. Ancheta în caz este continuată de poliţişti sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. 

După cum a descoperit BIHOREANUL, Andrei Ioan Balint nici măcar nu e la prima abatere. El a fost condamnat cu suspendare pentru furt, din 2010, după ce a intrat în curtea unui afacerist şi i-a furat un ATV pe care, apoi, l-a vândut unui amic de-al său. Ulterior, însă, în timpul perioadei de probă, s-a ales cu două dosare penale pentru infracţiuni rutiere, ultima pentru că s-a urcat, beat, la volanul unui Mercedes, ca să-şi plimbe amicii prin cluburile de noapte din Oradea, motiv pentru care a fost încarcerat, în 2015, şi obligat să ispăşească o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni pentru toate faptele comise.

Bărbatul a executat, însă, doar o parte din pedeapsă, fiind eliberat condiţionat în 2016.