Un bărbat reţinut marţi seară pentru distrugerea a două bănci din zona străzii Aluminei a atacat cu un spray lacrimogen poliţistul local care l-a urcat în dubă pentru efectuarea controlului corporal.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Poliţia Locală, scandalul s-a consumat marţi seară, pe strada Aluminei 45, când poliţiştii au fost îndrumaţi să intervină după ce un bărbat în vârstă de circa 55 de ani şi aproximativ 1,80 metri înălţime a distrus cele două bănci de la intrarea în scara blocului A3. După incidente, individul, pe numele său Dorin Marinel Pop, s-a dus la băute împreună cu prietenii la localul, Edina, din apropiere. Acolo l-au găsit şi poliţiştii locali, alcoolice împreună cu mai multe persoane. Dar când poliţiştii l-au luat la o parte şi i-au cerut să se legitimeze, individul a devenit agresiv.

„Persoana reclamată a fost urcată în autospeciala Poliţiei Locale, unde, cu ocazia efectuării controlului corporal, a scos din buzunarul hanoracului un spray iritant-lacrimogen şi l-a pulverizat spre faţa unui poliţist local. În acel moment au intervenit alţi trei poliţişti locali, care au procedat la imobilizarea şi încătuşarea acestuia, după care l-au transportat la sediul Poliţiei Municipiului Oradea pentru continuarea cercetărilor", se menţionează în informare.

În urma controlului corporal oamenii legii au descoperit asupra lui Dorin Marinel Pop, din satul Voivozi, un briceag cu lama de 10 centimetri, un cutter, o şurubelniţă de circa 7 centimetri şi o pereche de mănuşi de protecţie.

Pe numele lui Pop s-a întocmit dosar penal pentru distrugere, ultraj şi alte infracţiuni.