Un bărbat şi-a pierdut viaţa, marţi, într-un accident rutier înregistrat pe DN 19 Oradea - Satu Mare, pe raza localităţii Săcueni.

"Accidentul a avut loc cu puţin înaintea orei 13.50, când am primit un apel prin numărul de urgenţă 112, apelantul informând că pe DN 19, la ieşirea din Săcueni spre Valea lui Mihai, s-a produs un accident de circulaţie grav, urmat de un incendiu care a cuprins un autoturism (Dacia Logan - n.r.) şi un autocamion, şi că în autoturismul cuprins de flăcări era prins şoferul", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor, locotenentul Camelia Roşca.

Potrivit ofiţerului, la locul accidentului s-au deplasat de urgenţă două echipaje de intervenţie, din care unul pentru stingerea incendiului şi unul de prim ajutor, de la Săcueni, iar de la Oradea un echipaj SMURD dotat pentru îngrijiri de terapie intensivă.

"Apelantul a precizat că a încercat să stingă incendiul, dar flăcările erau mult prea mari. Când colegii noştri au ajuns la faţa locului, corpul şoferului era deja carbonizat", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

De asemenea, locotenentul Camelia Roşca a adăugat că incendiul a cuprins şi cabina autocamionului, dar cei doi ocupanţi, unul de 34 şi celălalt de 36 de ani, au scăpat cu răni uşoare. Ambii au avut nevoie de îngrijiri de prim-ajutor, însă şoferul a refuzat să fie transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, unde a fost dusă doar cealaltă persoană, pentru monitorizare.

Intervenţia echipajelor ISU la locul accidentului a durat circa două ore, timp în care circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate în zonă, alternativ pe un singur sens.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţiei Bihor, comisarul Mihaela Pop, a declarat pentru BIHOREANUL că ambele vehicule sunt înmatriculate în Bihor şi că deocamdată nu au fost stabiliteîmprejurările şi cauza care a dus la producerea accidentului. "Identitatea victimei nu a fost încă stabilită, iar colegii mei fac cercetări la faţa locului", a spus ofiţerul.

Se pare că şoferul autoturismului Dacia Logan, un tânăr de 29 de ani, era ofiţer SRI.