Un tânăr de 23 ani din Beiuş a fost a fost reţinut marţi seară după ce a fost prins în flagrant în momentul în care primea 800 lei de la administratorii unei brutării, în urma unui şantaj, a anunţat, miercuri, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău.

"Inculpatul a pretins banii de la administratorii brutăriei spunându-le că într-o pâine fabricată de ei a găsit o sârmă, iar dacă nu îi vor plăti 200 euro îi va reclama la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor din cauza unor pretinse deficienţe", a declarat prim-procurorul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, şantajul a fost reclamat de administratorii brutăriei marţi seară, la Poliţia municipiului Beiuş. Şantajistul, care susţinea că a cumpărat o pâine de la ei, îi chemase pe cei doi administratori să îi dea banii în aceeaşi seară.

Poliţiştii beiuşeni au reuşit prinderea în flagrant a şantajistului chiar în momentul în care acesta primea 800 de lei, în parcarea din faţa Pieţei Maria din municipiu.

Tânărul, pe nume Ovidiu Costea, în vârstă de 23 ani, a fost reţinut pe loc, acesta având asupra sa şi pâinea "cu sârmă".

Miercuri, Costea a fost prezentat în faţa procurorilor, pentru audieri, şi a fost dus la Judecătorie cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii au refuzat, însă, arestarea lui, iar procurorii au făcut recurs, care se va judeca în cursul zilei de joi, la Tribunalul Bihor.