Judecătoria Beiuş a dispus arestarea unui tânăr de 24 de ani din municipiu, anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş pentru proxenetism.

Tânărul, Ioan Alexandru Zaha, e acuzat că şi-a exploatat sexual iubita, o fată de 20 ani, pe care o plasa contra cost unor indivizi din cercul său de prieteni, încasând sume între 30 lei şi 100 lei de pe urma partidelor de sex pe care aceasta le întreţinea cu ei.

Totodată, lui Zaha i se impută şi că şi-a determinat prietena să fure bijuteriile de aur din locuinţa părinţilor ei, bijuterii pe care individul le-a vândut mai apoi la un amanet.

Potrivit unor surse din anchetă, tânărul a fost dat pe mâna poliţiştilor de mama tinerei pe care o exploata, după ce femeia a aflat de dispariţia bijuteriilor. Zaha a fost reţinut, miercuri, şi prezentat în faţa judecătorilor care au dispus arestarea lui pentru 30 de zile.

Ioan Alexandru Zaha nu e la prima abatere. Tânărul, care nu are vreun loc de muncă şi e întreţinut de bunica sa, a mai fost cercetat penal pentru distrugerea unor bancomate, acuzaţii de care a scăpat, însă, fără să fie trimis în judecată.