Un bihorean în vârstă de 39 ani din Ortiteag a fost încarcerat, miercuri, de poliţiştii din Aleşd, după ce a fost condamnat definitiv la 1 an şi 3 luni de detenţie pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Romică Ciurar s-a urcat fără permis la volan şi, când i-a văzut pe agenţii rutieri în trafic, a încercat să scape schimbând locul cu pasagerul.

Incidentul s-a produs în dimineaţa zilei de 11 iunie 2017, pe DN1, în Aleşd. Poliţiştii rutieri care efectuau controale în trafic au observat că şoferul unui Opel a oprit la o distanţă de aproximativ 100 de metri de ei şi a trecut pe scaunul din dreapta al autoturismului, în timp ce pasagerul a coborât şi s-a urcat în locul lui la volan.

Verificându-l pe bărbat, agenţii au descoperit că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie şi, în plus, era în termenul de supraveghere de 3 ani, pentru o pedeapsă de 1 an de închisoare pe care a încasat-o în 2015 tot pentru infracţiuni rutiere.

Ca atare, bărbatul, pe care îl cheamă Romică Ciurar, s-a ales din nou cu dosar penal şi a fost trimis în judecată, anul trecut, pentru conducere fără permis, iar marţi a fost condamnat definitiv la 1 an şi 3 luni de detenţie pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

"La individualizarea pedepsei, instanţa a avut în vedere fapta comisă de inculpat, pericolul social, împrejurările în care aceasta a fost comisă, atitudinea de recunoaştere a faptei manifestată de inculpat, precum şi existenţa antecedentelor penale, constând în condamnarea la care s-a făcut referire anterior", se arată în soluţia instanţei, prin care bihoreanul a fost obligat şi la plata a 600 lei, cheltuieli judiciare.

Ciurar a fost ridicat, miercuri seara, de poliţiştii de investigaţii criminale şi de ordine publică din cadrul Poliţiei Oraşului Aleşd şi condus la Penitenciarul Oradea, unde a fost încarcerat pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat.