Un bihorean s-a ales cu dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot, după ce a încercat să voteze de două ori. Și un membru dintr-o secție de votare este anchetat, pentru că a transportat urna mobilă fără să fie însoțit de pază armată, așa cum cere legea. Și nu sunt singurii care au ajuns în vizorul polițiștilor. În Bihor s-au dat amenzi inclusiv pentru propagandă electorală în ziua votului.

Potrivit unei noi informări transmise de Centrul de Comunicare Județean Bihor, duminică, până la ora 19, în județ s-au întocmit în total 4 dosare penale pe marginea alegerilor, dintre care unul în cazul dispariției componentei din plastic a ștampilii „Votat” în Urvind, iar unul în cazul bătăii din curtea unei secții de votare din Ciumeghiu.

O persoană din biroul unei secții de votare este anchetată pentru transportarea urnei mobile în alte condiţii decât cele prevăzute de lege. „Un membru al comisiei de votare dintr-o secție de votare din localitatea Ghentea, județul Bihor, ar fi plecat cu urna mobilă, fără a respecta condițiile prevăzute de lege privind transportul acesteia”, arată comunicatul.

Bihoreanul care a încercat să voteze de două ori este din localitatea bihoreană Totoreni. Conform polițiștilor, acesta „ar fi votat în localitatea de domiciliu, iar apoi ar fi încercat să voteze și în localitatea Valea de Sus”.

Amenzi pentru propagandă

Între altele, angajații MAI din teritoriu au dat două avertismente și două amenzi în valoare de câte 1.400 de lei pentru continuarea propagandei electorale în domeniul online după perioada de încheiere a campaniei electorale, dar și o amendă de 500 de lei pentru vânzarea de băuturi alcoolice pe o rază mai mică de 500 de metri față de secțiile de votare.

Un alt bihorean va trebui să plătească 2.000 de lei pentru alertare falsă la 112, după ce „a sesizat desfășurarea unui scandal în fața unei secții de votare din localitatea Bălnaca, județul Bihor, aspecte care, în urma verificărilor, nu s-au confirmat”.

„Până la ora 19.00, au fost semnalate 15 incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea 5 nu s-au confirmat, 8 s-au confirmat, iar două sunt în curs de verificare”, mai arată comunicatul CCJ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!