Un nou deces al unui pacient cu coronavirus a fost înregistrat în Spitalul Municipal din Oradea în cursul zilei de miercuri. "Este vorba despre un bărbat de 38 de ani dintr-o comună din Bihor, care a fost îngrijit, în stare gravă, la secţia de Terapie Intensivă", au declarat sursele BIHOREANULUI. Bărbatul suferea şi de alte afecţiuni (comorbidităţi). 

Este primul deces al unui pacient Covid consemnat în Oradea de mai bine de o lună, mai precis din data de 30 mai, când bilanţul oficial arăta 24 de pierderi de vieţi în rândul bolnavilor cu coronavirus din judeţul Bihor (un deces fiind, însă, raportat eronat).

Pe de altă parte, în urma celor aproape 400 de teste PCR făcute în ultimele 24 de ore în laboratoarele Spitalului Municipal (183 analize) şi Spitalului Judeţean (190 analize) din Oradea, au fost depistate cu Covid încă trei persoane din Bihor. Totalul îmbolnăvirilor a urcat în prezent la 705, de la începutul pandemiei.

În cursul zilei de miercuri, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal a fost declarat vindecat un singur pacient, astfel că numărul cazurilor rezolvate a ajuns la un total de 646.

Joi dimineaţă, potrivit surselor, în această secţie erau internați 67 de pacienţi, din care 28 sunt confirmaţi cu Covid, iar doi se află în stare gravă la ATI.