Un tânăr de 20 ani din Diosig a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuza de tâlhărie calificată, după ce, marţi după-amiază, a intrat în casa unui consătean ca să-l jefuiască.

Incidentul a fost sesizat la numărul de urgenţă 112 la ora 17.37, chiar de victimă, un bărbat de 64 ani din comună. „Potrivit reclamaţiei, agresorul a pătruns în locuinţa sa și l-a deposedat de 60 lei pe care îi avea în buzunarul pantalonilor și, pentru a-și asigura scăparea, l-ar fi agresat, provocându-i leziuni care necesită pentru vindecare 3 - 4 zile de îngrijiri medicale”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Cercetările în caz au fost pornite de polițiștii Secției 3 de Poliție Rurală Biharia, care l-au identificat şi prins pe autor în mai puţin de o oră.

Este vorba despre un tânăr de 20 de ani, tot din Diosig, Rezmuves Cristian, care a fost reţinut pentru 24 de ore, iar miercuri a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea, unde fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile sub acuzaţia de tâlhărie calificată.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii din Biharia sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.